dijous, 30 de gener de 2014

clonació

A continuació teniu una fotografia editada amb Pixlr, aquesta, està retocada: l'hem clonada.
Per clonar una imatge amb aquest programa, el primer que has de fer, després d'entrar a la web de Pixlr, és anar a Pixlr editor, inserir la fotografia que vulguis clonar i a la barra de l'esquerra et trobaràs con una mena de segell.


Cliques la mida del cursor per a seleccionar l'element de la imatge a clonar i cliques Ctrl. Mentre cliques la tecla fas un clic amb el ratolí.
Quan ja estiguis deixes de clicar i vas cap on vols clonar l'element.
Hi ha dues formes de clonar- lo: fent un sol clic i copies tot el seleccionat o bé, prems un cop el ratolí i sense deixar- lo anar, vas definint tota la imatge de l'element a clonar.
Aquí teniu el resultat de la clonació.                                           ABANS                                                               DESPRÉS

divendres, 24 de gener de 2014

Pixlr

Un bon editor online gratuït és el Pixlr, el que he utilitzat per editar aquesta fotografia d'una elefant i la seva cria.
A l'esquerra teniu la foto que he agafat d'internat, una qualsevol, he anat a la web de Pixlr i li he ficat filtres i un text. Aquí teniu el resultat final.
Si voleu anar a aquesta web teniu el següent enllaç:divendres, 17 de gener de 2014

Els navegadors

Els navegadors o també anomenats exploradors web, son uns programes que et permeten veure el contingut que et mostren les pàgines web. vídeos, gràfics, seqüències de fotos, sons, animacions, etc.
Els navegadors més importants són l'Internet Explorer I el Motzila.

diumenge, 12 de gener de 2014

Programa d'edició d'imatges

Els programes d'edició d'imatge són programes que s'utilitzen per a editar les nostres imatges i donar-lis un nou context imperfeccions, l'efecte d'ulls vermells, cambiar- les de tamany sense perdre definuició o per arreglar petits detalls, etc.


Aquí teníu l'explicació de cinc programes d'edició d'imatge:

Photoshop
-Adobe Photoshop Expres: és el programa utiitzat principalment per al retoc de gràfics i fotografíes. Pots editar- les i compartirles en qualsevo oc. Pots retallar- les, girar- les, ajustar el color i afegir- hi efecte ertístics- Pots compartir- les a l'instant amb els amics i familiars (requereix tarjeta SD).

-Aviary Phoenix: editor online on no has d'instalar res. Pots editar les imatges des de fitxers del teu ordinador des del USB o també de les pàgines socials. Permet 'edició avançada i diferents filtres, capes i efectes.
                        Inkscape

-Pixrlr express: edtor online que té més de 600 tipus d'efectes i les eines específiques per crear les imatges desitjades, retocar i retakkar imatgesi modificar- les. És gratuït.

-Inkscape: programa especialitzat en el dibuix , és ituitiu i fàcil d'utilitzar, és compatible amb la majoria dels formats disponibles, amb una amplia selecció de filtres i capes i un ampli ventall de capes per a retocar les imatges desitjaeds.

-PicMarkr: programa que et permet inserir a la imatge marques d'aigua. Pots optar per pujar la teva imatge des de l'ordinador, disc dur o des de compte Flikr.
També pots retocar- le i fer- li simples canvis.


dijous, 9 de gener de 2014

Arxius d'imatge

Un arxiu d'imatge defineix la forma en com es guarda la imatge i la seva informació conjunta.
Hi ha set tipus d'arxius d'imatge:


-JPEG:Join Photographic Experts Group. Format d'arxiu gràfic utiltzat per publicar en webs i enviar per correu electrònic.

-TIFF: Tagge- Image File Format. és el format d'arxiu gràfic que s'tilitza a les empreses i és caracteritzat que quan redueixes, no disminueix la qualitat.

-GIF: Graphics Interchange Format. Format d'arxiu gràfic utilitzat per a crear textos i gràfics a conseqüècia al seu tamany.

-BMP: Bitmap. Ppermet fins als 16.70 milions, però el tamany de l'arxiu és immens.

-PSD: Format d'Adobe Photoshop. Guarda canals, capes i guies en modes de colors.

-RAW: Format digital de càmeres d'alta gamma; també s'anomena negatiu digital o fitxer en brut.


-PNG: Portable Network Graphics. Format substituït del GIF.